ДГ "Славейче"

Щастливи деца - спокойни родители

class 9От началото на месец октомври 2024 година учители и родители от група "Мечо Пух" взехме решение да използваме приложението ClassDojo (Class Dojo е платформа, която наподобява електронен дневник), което има лесен инструментариум, за да насърчим важни умения като: упорита работа и участие. С платформата има възможност за комуникация с родителите. Чрез приложението ще следят как детето работи в детската градина.

class 1Какво представлява ClassDojo и защо е атрактивно за децата и родителите?
Много често сме засичали децата да играят на чудовища. Е, сега ще имат тази възможност чрез аватарите – симпатични чудовища, учителят поощрява или коригира поведението и ангажираността на децата, като им дава или отнема точки. Има възможност за качване на снимки и видеа, качване на учебен материал, който може да се преглежда у дома с детето, съобщения до цялата група, както и персонални такива. Поради тази причина обратната връзка от родителите е много важна – те са информирани за всяка проява на детето по време на учебния ден. Точките се дават или отнемат по разработени от учителите показатели, които имат различен звуков сигнал. Следейки точките, родители и учители могат успешно да коригират и стимулират поведението на детето.
Начините на използване на ClassDojo са разнообразни с интересния инструментариум. Възможно е обявяване на седмична, месечна или срочна цел от събрани индивидуални или групови точки, при постигането, на която децата получават поощрение ( предметна награда, която закупуват с необходимия брой точки) след осребряването им, те се нулират. ClassDojo е много полезен инструмент, на приложението има таймер, който може да бъде използван при поставена задача за изпълнение за определено време. Освен с атрактивна за децата графика, той разполага и със специфичен звуков сигнал, маркиращ края на поставеното време.
Със събраните точки и закупуването на предметна награда целим да въведем децата в финансовата грамотност и предприемачество с училищния автобус на наградите. Убедени сме, че след приключването учебната година, децата няма да искат да кажат „сбогом“ на ClassDojo.
А ето и първите деца, които днес си закупиха награда със събраните точки.

class-1
class-2
class-3
class-4
class-5
class-6
class-7
class-8