ДГ "Славейче"Щастливи деца - спокойни родители

Четвъртък, Юли 07, 2022

С огромно вълнение и удоволствие за първи път децата от група "Мак"- Никола Даниелов Спасов- 5 г., Любослав Руменов Милошев- 5 г. и Лъчезар Боянов Иванов- 6г. , както и Габриела Илианова Сапунджиева- 3 г. от група " Джудже" се включиха в тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема „Рецептите на баба”, организиран от Фондация „Пазител на традицията – Пазителите“.

Заедно със своите баби, децата приготвиха автентични ястия, характерни за красивия и плодороден кюстендилски край. Тези рецепти бабите знаят от своите майки и баби. До ден днешен те присъстват на трапезата на много семейства от Кюстендилско, тъй като са извънредно вкусни и апетитни. Целта на конкурса е да бъдат съхранени българската история, опазването на богатствата на националната култура и традиции.
Националната кампания " Пазител на традициите" е създадена през 2009 г. За поредна година в конкурса се включват над 1500 дечица от всички области на България. Конкурсът е разделен на три категории: детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема " Рецептите на баба".
Горди сме, че в тази огромна конкуренция нащите деца се представиха отлично, като конкурсните творби на Никола Спасов и Габриела Сапунджиева бяха отличени с предметни награди и грамоти и са сред наградените в техните категории. Останалите деца получиха грамоти за участието си, както и ръководителите им: Даниела Младенова, Румяна Янчева и Ива Тасева.

 

Допълнителна информация

ДГ “Славейче” е общинско детско заведение за отглеждане, възпитание и обучение на деца от 10 месечна до 7-годишна възраст

ОДЗ Славейче
Адрес
ДГ "Славейче" Кюстендил
ул. „Гладстон“ 17
Кюстендил, ПК 2500, БЪЛГАРИЯ
dg_slaveiche@abv.bg

Пази от пожар