Всяка година на 22 април отбелязваме ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА.  Тази година той е под мотото: „ИНВЕСТИРАМЕ В НАШАТА ПЛАНЕТА“.
Малчуганите от група „Мечо Пух“ на 21 април 2023 година с голям интерес слушаха чрез мултимедия „Екологична приказка“, създадена специално за тях.
....И така…в едно царство, в една държава, в една детска градина „Славейче“ живееха малки любопитни жители в група „Мечо Пух“. Те бяха честни, мили и грижовни, и искаха да се присъединят към редиците на Еколозите. Нашите малки жители се разхождаха по Екопътеката в големия двор на градината и започнаха да си говорят – колко много обичат природата, животните, птиците и чистия въздух.
Изведнъж пред тях се озоваха четири жълъда, които са природозащитници на Екологията – Тихичък, Умница, Палав и Елхичка. Тези приказни герои придружаваха децата на пътешествия из растителната и животинската среда, учат ги да се грижат за всеки жив организъм, за всяко стръкче трева. Децата, заедно с новите им приятели еколози, пяха песни, играха игри, слушаха приказки и участваха във викторина.....
Малчуганите с голям ентусиазъм засадиха цъфтящи храсти в двора на детската градина, като обещаха да полагат грижи към всички растения и животни. За награда получиха медал – МЛАД ЕКОЛОГ. Детската градина има привилегията и отговорността още от най-ранна възраст да изградят у децата екологични ценности, и да се отнасят с любов към заобикалящата ни околна среда.
Малко от нас се спират да погледнат залеза на огненото слънце, да послушат песента на птиците, да помиришат красивите цветя. Но „нашите“ деца отдавна го правят!

Ето приказката: