Вторник, Ноември 12, 2019

 През  втората деседневка на месец август 2016 година бе изграден алпинеум в пространството между сградата на основната база на  детската градина ( на улица „ Гладстон“ ) и централния вход.
Изграждането на  градинския  алпинеум е свързана с реализиране на дейностите по проекта ‚Детската градина – еко център“, а името дойде от спонтанното детско предложение, че това е входа на група „ Калинка“ и затова алпинеума ще се нарича „Калинка“.
Децата заедно с учителите и персонала подготвиха пространството, а след това засадиха и различни цветя. Наред с трудовите дейности те научиха как се прави алпинеум, а празното пространство вече е „дом“ на вечно зеления здравец и градинските цветя – невен, карамфил, кучешко езиче. Навярно скоро ще стане уютен дом и на много калинки.

След успешно изпълнената задача денят продължи с игри в обновения двор на детската градина. През пролетните месеци в него  бяха направени много подобрения – лехи с цветя, къщички за птичките и еко места за занимания – стария пън се превърна в масичка за изпълнение на различни креативни игри с екологична тематика.