ДГ "Славейче"Щастливи деца - спокойни родители

Сряда, Август 05, 2020

Над Родината издига
стан хайдушкият Балкан —
неговия ръст достига
Левски — дивен великан!

Левски — верен вожд народен,
смел Апостол и храбрец,
предан, чист и благороден,
за правдив живот борец.

 

Със соколов поглед виждал,
крачел със сърце на лъв.
Свободата ни съзиждал -
сред опасностите - пръв.
 
Днес - 18 юли 2019 година се навършват 182 години от рождението на Васил Левски.
По този повод в Кщстендил се проведе тържествени церемонии за поднасяне на цветя пред паметника на Апостола. Венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха зам. областният управител Матей Попниколов, кметът Петър Паунов, зам. кметовете Надя Каратова и Радмила Рангелова, председателят на Общински съвет Михаела Крумова, общински съветници, представители на политически партии, граждани.
Сред най-атрактивните бяха децата от нашата детска градина „Славейче“, всички облечени с тениски с лика на Апостола. И това не е случайно - членове сме на клуб " Млади възрожденци", а дни преди честването децата от групите в градината имаха "часове' по родолюбие.
Децата се запознаха с живота на Левски,с легендите и историческите данни, които  разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-будните българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет. Защото е убеден, че "Нашето дело зависи от нашите собствени усилия".
Децата, заедно със своите учителки поднесоха цветя пред паметника.

 

 

Допълнителна информация

ДГ “Славейче” е общинско детско заведение за отглеждане, възпитание и обучение на деца от 10 месечна до 7-годишна възраст

ОДЗ Славейче
Адрес
ДГ "Славейче" Кюстендил
ул. „Гладстон“ 17
Кюстендил, ПК 2500, БЪЛГАРИЯ
dg_slaveiche@abv.bg

Пази от пожар