ДГ "Славейче"Щастливи деца - спокойни родители

Неделя, Май 31, 2020

По повод Деня на християнското семейство и младеж - 21 ноември, във Възрожденското училище в Кюстендил на 20 ноември 2018 година се проведе мило тържество.

 

 

 

  В него взеха участие деца от ДГ " Славейче” с празнична програма. Те бяха посрещнати от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, и височайши гости от Софийската Света митрополия. Деца разказаха на децата приказка за вярата и въвеждането на Св. Богородица в храма, а за семейството и православните ценности им беше прожектиран детски филм.

Дечицата бяха поздравени от Негово Преосвещенство, който им подари икони за празника, а после посетиха храма „Свето Успение Богородично”. Те имаха възможност да научат повече за християнския празник „Въведение Богородично”, който се празнува и като ден на християнското семейство и християнската младеж – това е един от големите вселенски празници, който в църковните песнопения се назовава „предвестник на Божието благоволение към хората“.
Събитието е част от поредицата мероприятия, които Община Кюстендил организира по повод деня на християнското семейство и младеж.

 

Допълнителна информация

ДГ “Славейче” е общинско детско заведение за отглеждане, възпитание и обучение на деца от 10 месечна до 7-годишна възраст

ОДЗ Славейче
Адрес
ДГ "Славейче" Кюстендил
ул. „Гладстон“ 17
Кюстендил, ПК 2500, БЪЛГАРИЯ
dg_slaveiche@abv.bg

Пази от пожар