ДГ "Славейче"Щастливи деца - спокойни родители

Неделя, Август 01, 2021

ОДЗ „ Славейче“ участва в традиционния за община Кюстендил – Празник на плодородието.

Овощарската традиция на кюстендилския край е жива през всички времена и предавана като опит и култура от поколение на поколение, от род в род.

 Този есенен празник на изобилието е наследство от Първия национален овощарски конкурс от 1896 г., заявен от Община Кюстендил, проведен под патронажа на Министерството на търговията и земеделието/тогава/, и е първият и единствен по рода си такъв празник за страната.

 

 В продължение на два дни – 26 и 27 септември 2014 – в програмата на Празника се провеждат различни инициативи: изложба, базар, арт работилници и концерти.

ОДЗ „ Славейче“ участва с представянето на експонати на общия щанд на детските заведения в общината и в музикалната програма.

В настоящето седмо издание на Празника , след възобновяването му през 2008 година, малките възпитаници от група „Кокиче“ достойно представиха нашето детско заведение художествено – музикалната програма.

 

 През последните две седмици на м. септември в групите на ОДЗ „ Славейче“ бяха проведени занимания, посветени на есента и изобилието от плодове и зеленчуци през този сезон. Децата се запознаха с плодородието на  кюстендилския овощен край.

Деца, учители, помощник възпитатели и родители заедно подготвиха експонатите за изложбения щанд.

Круши и ябълки, сливи и грозде, картофи, тикви, моркови и чушки

„ оживяха“  в различни герой от приказки.

 

 

Ръководството на ОДЗ „Славейче“ е доволно от достойното представяне в Празника  на децата и  персонала и благодари на родителите за оказаното съдействие и подкрепа в подготовката а Празника.

Допълнителна информация

ДГ “Славейче” е общинско детско заведение за отглеждане, възпитание и обучение на деца от 10 месечна до 7-годишна възраст

ОДЗ Славейче
Адрес
ДГ "Славейче" Кюстендил
ул. „Гладстон“ 17
Кюстендил, ПК 2500, БЪЛГАРИЯ
dg_slaveiche@abv.bg

Пази от пожар