ДГ "Славейче"

Щастливи деца - спокойни родители

И през новата учебна 2024/2025 година в ДГ " Славейче" ще продължи работата ни по редица проекти.

Нашата детска градина е одобрена за реализиране на дейности в подкрепа на децата и семействата по проект „Силен старт“ на МОН.

По проект „Силен старт“ се предоставя допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със СОП, в риск, с хронични заболявания и изявени дарби за трайното приобщаване в предучилищното образование. На фокус е и достъпът и трайното приобщаване на деца в предучилищното образование, за да се намали броят на отпаднали от образователната система. Още на ниво градина или ясла децата ще бъдат включвани в допълнителни обучения, занимания по интереси, спортни занимания, дейности, свързани с опазване на природата и др.

Одобрен е и проекта на ДГ по НП "Хубаво е в ДГ" на МОН на тема: "Детето-здраво и емоционално", който ще се реализира през учебната 2024-2025 г.

Разработихме и проект по схема за предоставяне на финансова помощ чрез общински фонд за подкрепа на местни инициативи 2024 г., приоритетна област : "Опазване на околната среда, благоустрояване и ремонти в община Кюстендил". Дейностите, които ще реализираме по него са насочени към благоустрояване на дворно пространство в централната сграда на нашата детска градина.