Филиал „Димчо Дебелянов“има общо две групи

Неделя, Май 31, 2020

На 20 март ,точно на прага на пролетта , в цял свят се отбелязва Денят на приказката. Световния ден на разказвачите или по-познат като Международен ден на приказката по традиция започва през 1991 г в Швеция, като постепенно към нея се присъединяват все повече държави – от Австралия и Мексико до Канада и Естония.

Целта на този празник е да ни припомни за гласа на разказвача, който ние чуваме дори, когато четем наум. И през целия дълъг път, който книгата е изминала за хиляди години, от ръкописа, печатната книга до електронното издание, този глас си остава непроменен.

С български народни приказки децата от група "Гъбка" отбелязаха този празничен ден. Заедно със своите учителки те посетиха отдел "Изкуство" към Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров". На 20 март 2018 година децата бяха  облечени като приказни герои.

Кака Катя, която всеки ден чете книжки там , разказа на децата за молбата на книгата и им прочете приказката "Сливи за смет". Голяма изненада за малчуганите беше баба Сладкодумка, която пък им разказа приказката за най- добрия приятел на човека- кучето. Децата с интерес изгледаха прожекцията на  любимата на малки и големи приказка "Косе Босе".
Децата благодариха за гостоприемството  като поздравиха новите си приятели със кратки стихчета, песни и танци.

 

 

 

Допълнителна информация

ДГ “Славейче” е общинско детско заведение за отглеждане, възпитание и обучение на деца от 10 месечна до 7-годишна възраст

ОДЗ Славейче
Адрес
ДГ "Славейче" Кюстендил
ул. „Гладстон“ 17
Кюстендил, ПК 2500, БЪЛГАРИЯ
dg_slaveiche@abv.bg